Vauvan ruokailuvälineet – Opas valitsemaan sopivat välineet

Onnea uuden perheenjäsenen saapumisesta! Vauvan ruokailuvälineiden hankkiminen voi olla yksi monista tärkeistä tehtävistä uuden perheenjäsenen saapuessa. Tässä blogitekstissä käymme läpi joitakin vauvan ruokailuvälineitä.

Lusikka

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun puhutaan vauvan ruokailuvälineistä, on tietysti vauvan lusikka. Vauvan lusikka on erityisesti suunniteltu pehmeäksi ja hellävaraiseksi vauvan suulle.

Kulho

Toinen tärkeä ruokailuväline on vauvan kulho. Vauvan kulho on yleensä muovinen tai silikoninen ja se on helppo puhdistaa. Vauvan kulhoissa on yleensä imukuppi, joka pitää kulhon paikoillaan ruokapöydällä. Vauva ei silloin voi vahingossa kaataa kulhoa, kun hän yrittää syödä ruokaa.

Haarukka

Kolmas tärkeä ruokailuväline on vauvan haarukka. Vauvan haarukka on samanlainen kuin vauvan lusikka, mutta siinä on kaksi piikkiä ruoan tarttumista varten. Vauvan haarukassa ei ole teräviä kulmia tai reunoja, joten se on turvallinen vauvan suulle ja iholle.

Ruokalappu

Lopuksi, jos haluat välttää sotkua, kannattaa hankkia vauvalle ruokalappu. Vauvan ruokalaput on yleensä valmistettu kestävästä ja helposti puhdistettavasta materiaalista, kuten muovista tai silikonista. Vauvan ruokalapun tarkoituksena on suojata vauvan vaatteet tahroilta ja sotkulta.

Yhteenvetona, vauvan ruokailuvälineet ovat tärkeitä hankintoja, kun valmistaudutaan syöttämään vauvaa. Vauvan lusikka, kulho, haarukka ja ruokalappu auttavat ruokinnassa ja estävät sotkua. Muista valita pehmeitä ja hellävaraisia materiaaleja, jotka ovat turvallisia vauvan iholle ja suulle.

Green Planet Astronautsilta löydät maistuvat välipalat eri ikäisille vauvoille ja lapsille. Tutustu planeettaystävällisiin soseisiin, smoothieihin, biteseihin ja patukoihin.